A negyedik helyen végzett U18-as csapatunk a bajnokságban!

Vezetőedzőnk szerint, már a legjobb négy közé kerülés is felért egy sikerrel

2018.03.20.

A szezonban először az U18-as bajnokságban avattak bajnokot. Idén a negyeddöntőt a négyes döntő követte, azaz az elődöntő, majd a döntő, illetve a bronzmeccs is egy mérkőzésen dőlt el.

 

Az alapszakasz első négy helyezettje közül három bejutott a négy közé is, fogalmazhatunk úgy is, az UTE lett a negyeddöntő nagy nyertese. Az elődöntőben azonban már nem tudta megnehezíteni az alapszakaszgyőztes MAC dolgát, amely 5-0-ra nyert a lilák ellen. A másik ágon az alapszakasz-másodikként végző Csíkszeredát végül 4-1-re felülmúlta az Ifj. Ocskay Gábor JA, így a Kisstadionban rendezett döntőn a fehérváriak csaptak össze a hazai jégen szereplő MAC-cal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrej Brodnik csapatának nem sok babér termett a döntőben, a MAC végig uralta a meccset, ez jól látszik abból is, hogy csaknem kétszer annyit lőttek kapura, mint az ellenfelük. Ennek pedig meglett az eredménye is: az első harmadban Kedves Tamás révén vezetést szereztek a fővárosiak, a második harmadban pedig Kudor Bendegúzt és Jarács Rolandot is ünnepelhették a társak. A másik oldalon csak Kovács Alex volt eredményes a második harmad végén, a 4-1-es végeredményt pedig a hajrában Csicsák Erik állította be. A győzelem a bajnoki címet jelentette a MAC Budapestnek. A bronzmérkőzésen a Csíkszereda esélyt sem adott az UTE-nak, amely 8-0-s vereséget szenvedett el hazai jégen.

 

A ponttáblázat élén a csíkszeredai Casaneanu Eduard végzett 63 ponttal (30 gól, 33 gólpassz), a második a MAC-ból Keresztes Levente lett 60 ponttal (29+31), míg a harmadik helyet a szintén csíkszeredai Részegh Zsolt András szerezte meg 53 ponttal (25+28).

 

Utánpótlás csapatunk vezetőedzője, Zalavári Bence így értékelte a rájátszásban, és az egész szezonbant nyújtott teljesítményét a játékosoknak:

 

„Az első két harmadban keményen dolgoztunk, ebből adódóan voltak is lehetőségeink, viszont nem voltunk kellőképpen veszélyesek a Csíkszereda kapujára és kissé bizonytalanok is voltunk, amit a rutinosabb ellenfelünk kegyetlenül ki is használt. Azt gondolom a harmadik harmadban még lett volna sanszunk visszajönni a meccsbe, viszont hamar a harmad elején jött az ellenfél gólja és ekkor sajnos feladtuk meccset. Ez mindenképpen egy nagy tanulság a következő szezonra és ezen sokat kell majd dolgoznunk, hogy bármi történik, sose adjuk föl.

 

Nagyon köszönöm a srácoknak azt a munkát, amit egész évben keményen elvégeztek. Természetesen nehéz feldolgozni az elődöntő és a bronzmeccs nagyarányú vereségeit, de elmondtam a fiúknak, hogy egy pár nap múlva mindenképpen pozitívan gondoljanak vissza erre a szezonra, mert ugyan nehéz volt, de az elején senki nem gondolta volna, hogy végül a négy között fogunk hokizni.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(forrás: jegkorongblog.hu)

 

Vissza Vissza